vrijdag 12 april 2019

Over Hugo (Black Cadillac)

Update gehad van de baasjes van Hugo:
Hugo is een altijd vrolijke, zeer energieke hond! Hij kan die energie wel beheersen wanneer dat van hem gevraagd wordt en hij genoeg tijd krijgt om die energie op een ander tijdstip te ontladen.
Hugo werkt nog aan zijn kleuterhondentaal zodat  het ontmoeten van vreemde honden iets rustiger verloopt in de toekomst. Als de kennismaking is gelukt, dan daagt hij ze al snel uit tot een potje ravotten.
Hij gebruikt zijn neus erg goed en hij is sensitief, hij weet wanneer je een kwaaltje of blessure hebt.
Hij is ook voergericht, wat erg handig is bij de training. Ondanks dat, is hij een rustige eter die ook gerust een restje laat staan als hij vol is.
Hugo wil heel graag deel uitmaken van alle gezinsactiviteiten. Als hij niet mag deelnemen, dan laat hij dat weten door luid te protesteren.
Hij gaat graag mee in de auto en is nooit wagenziek geweest. Hij kan goed een paar uur alleen thuis in de bench blijven.
Een beetje een drama Queen is hij wel,  hij laat zich dan uitgebreid troosten om even later weer volop verder te spelen.
Zijn hobby’s zijn graven en met een stok in zijn bek lopen. Dat laatste wordt door zijn baasje afgeleerd in verband met kans op splinters in zijn bek of keel krijgen.
Hij is wel waaks maar reageert niet op de deurbel, dat heeft zijn baasje hem zo geleerd omdat ze haar werk aan huis heeft.
Wanneer Hugo moet wachten op zijn beurt voor een knuffel, dan vindt hij dat best moeilijk.  Dus als Ziva (de Shiloh) of een van de katten geknuffeld wordt, dan wil hij zich daar graag tussen dringen.
Door zijn enthousiasme vergeet Hugo nog weleens dat hij niet tegen mensen mag opspringen, maar daar wordt hij dan even aan herinnerd door zijn baasjes want hij is natuurlijk ook pas 7 maanden oud.

Al met al zijn de baasjes zeer tevreden over deze jongeman.


Update from the owners of Hugo:

Hugo is always a happy, very energetic dog! He can control that energy when asked to do so and he gets enough time to release that energy at a different time.
Hugo is still working on his kindergarten doggy language so that meeting strange dogs will be a bit more smoothly/less enthusiastic in the future. If the introduction is successful, he quickly challenges them to a game of romp.
He uses his nose very well and he is sensitive, he knows when you have an ailment or injury.
He is also food-oriented, which is very useful during training. In spite of that, he is a not a greedy eater and he will also leave his food when he is full.
Hugo really wants to be part of all family activities. If he is not allowed to participate, he will let you know by protesting loudly.
He likes to go for a car ride and has never been car sick. He can well stay home alone in a crate for a few hours.
He is a bit of a drama Queen, he needs to get comforted to continue playing again a little later like nothing happened.
His hobbies are digging and walking with a stick in his mouth. The latter is unlearned by his owner in connection with the risk of splintering in his mouth or throat.
He is a good guard dog but does not respond to the doorbell, his owner taught him that because she has her work at home.
When Hugo has to wait for his turn for a hug, he finds that quite difficult. So if Ziva (the Shiloh) or one of the cats is being hugged, he would like to get in between.
Because of his enthusiasm, Hugo sometimes forgets that he is not allowed to jump on people, but he is gently reminded of that by his owners because he is of course only 7 months old.

All in all, the owners are very satisfied with this young man.













Nadat hij bij de trimsalon was geweest
After he went to the groomers





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.